Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
05 min.
Całkowity czas:
20 min.

Wspaniała przystawka, która pięknie ozdobi stół na każdym przyjęciu! Pomidory nadziewane podsmażonymi pieczarkami, cebulą i serem, z dodatkiem kaparów.

Składniki:

  • 4 pomidory
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 cebuli, posiekanej
  • 100 g pieczarek, posiekanych
  • 150 g żółtego sera, startego

Przygotowanie:

1Z pomidorów odkroić górną część (1/3 od czubka). Ostrożnie wydrążyć miąższ, tak, aby pomidor został pusty.

2Odcedzić nadmiar soku i wyjąć pestki, miąższ pokroić w kostkę.

3Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć cebulę, dodać pieczarki i smażyć przez 2-3 minuty.

4Wymieszać pomidory z serem, pieczarkami, cebulą, czosnkiem i kaparami. Doprawić pieprzem. Wymieszać z majonezem.

5Nakładać do wydrążonych pomidorów.

Porcja dla:

4 osób