Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
05 min.
05 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Wspaniała przystawka, która pięknie ozdobi stół na każdym przyjęciu! Pomidory nadziewane podsmażonymi pieczarkami, cebulą i serem, z dodatkiem kaparów.
Składniki:
- 4 pomidory
- 1 łyżka masła
- 1/2 cebuli, posiekanej
- 100 g pieczarek, posiekanych
- 150 g żółtego sera, startego
Przygotowanie:
1Z pomidorów odkroić górną część (1/3 od czubka). Ostrożnie wydrążyć miąższ, tak, aby pomidor został pusty.
2Odcedzić nadmiar soku i wyjąć pestki, miąższ pokroić w kostkę.
3Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć cebulę, dodać pieczarki i smażyć przez 2-3 minuty.
4Wymieszać pomidory z serem, pieczarkami, cebulą, czosnkiem i kaparami. Doprawić pieprzem. Wymieszać z majonezem.
5Nakładać do wydrążonych pomidorów.
Porcja dla:
4 osób