Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
60 min.
60 min.
Całkowity czas:
75 min.
75 min.
Wspaniały przepis na klops z mielonej wołowiny z sosem z brązowego cukru, musztardy i ketchupu. Proste i sprawdzone danie.
Składniki:
- 680 g mielonej wołowiny
- 1 jajko
- 1 cebula, posiekana
- 1 szklanka (250 ml) mleka
- 1 szklanka (110 g) bułki tartej
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni C.
2W dużej misce wymieszać wołowinę z jajkiem, cebulą, mlekiem i bułką tartą. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do lekko natłuszczonej keksówki.
3W oddzielnej misce wymieszać brązowy cukier z musztardą i ketchupem. Polać klops.
4Piec przez 1 godzinę.
Porcja dla:
1 osoby