Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
60 min.
Całkowity czas:
75 min.

Wspaniały przepis na klops z mielonej wołowiny z sosem z brązowego cukru, musztardy i ketchupu. Proste i sprawdzone danie.

Składniki:

  • 680 g mielonej wołowiny
  • 1 jajko
  • 1 cebula, posiekana
  • 1 szklanka (250 ml) mleka
  • 1 szklanka (110 g) bułki tartej
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni C.

2W dużej misce wymieszać wołowinę z jajkiem, cebulą, mlekiem i bułką tartą. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do lekko natłuszczonej keksówki.

3W oddzielnej misce wymieszać brązowy cukier z musztardą i ketchupem. Polać klops.

4Piec przez 1 godzinę.

Porcja dla:

1 osoby