Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
07 min.
Całkowity czas:
14 min.

Dzięki kurkumie ta owsianka ma piękny żółty kolor i wyraźniejszy smak. Dodaj łyżkę masła orzechowego, a zapewnisz sobie odpowiednią ilość dobrych kalorii na początek dnia.

Składniki:

  • 240 ml wody
  • 40 g płatków owsianych
  • 1/2 banana, pokrojonego w plasterki
  • 1/4 łyżeczki mielonej kurkumy
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 1 łyżka masła orzechowego (do smaku)

Przygotowanie:

1W małym rondelku wymieszać wodę z płatkami i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dodać banana oraz kurkumę. Gotować ok. 2-5 minut, aż owsianka będzie mieć pożądaną konsystencję.

2Zdjąć garnek z ognia i dodać cynamon. Wymieszać i przykryć rondelek. Odstawić na 2 minuty, aż zgęstnieje.

3Przełożyć owsiankę do miseczki, a na wierzch nałożyć łyżkę masła orzechowego.

Porcja dla:

1 osoby