Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
45 min.

Bardzo prosty przepis na pstrąga, który można urozmaicić o własne przyprawy i zioła. Pstrąg jest zawinięty w folię i pieczony w piekarniku. Należy uważać podczas rozpakowywania pstrąga z folii – para może oparzyć!

Składniki:

  • 4 filety z pstrąga
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz do smaku
  • papryka słodka
  • lubczyk
  • czosnek granulowany
  • tymianek
  • zioła prowansalskie

Przygotowanie:

1Opłukać pstrąga w zimnej wodzie i pokropić sokiem z cytryny. Przyprawić solą, pieprzem, papryką, czosnkiem, tymiankiem i ziołami prowansalskimi i zawinąć w folię.

2Piec w nagrzanym piekarniku przez około 30-50 minut (zależy od wielkości filetów).

Porcja dla:

4 osób