Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
45 min.
45 min.
Bardzo prosty przepis na pstrąga, który można urozmaicić o własne przyprawy i zioła. Pstrąg jest zawinięty w folię i pieczony w piekarniku. Należy uważać podczas rozpakowywania pstrąga z folii – para może oparzyć!
Składniki:
- 4 filety z pstrąga
- sok z cytryny
- sól i pieprz do smaku
- papryka słodka
- lubczyk
- czosnek granulowany
- tymianek
- zioła prowansalskie
Przygotowanie:
1Opłukać pstrąga w zimnej wodzie i pokropić sokiem z cytryny. Przyprawić solą, pieprzem, papryką, czosnkiem, tymiankiem i ziołami prowansalskimi i zawinąć w folię.
2Piec w nagrzanym piekarniku przez około 30-50 minut (zależy od wielkości filetów).
Porcja dla:
4 osób