Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
35 min.

To danie jest gotowe w 30 minut. Podaję je na ciepło z sałatką, a resztki dojadam na lunch następnego dnia. Świetne!

Składniki:

  • 1 opakowanie (375 g) kruchego ciasta
  • 3 jajka
  • 100 g śmietany lub creme fraiche
  • 200 g startego żółtego sera
  • 50 g pomidorków koktajlowych
  • 3 płaty wędzonego łososia pokrojone w paseczki

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do 180 C.

2W misce wymieszać jajka ze śmietaną i startym serem.

3Wyłożyć ciastem głęboką formę do tarty.Wlać masę serową, dodać pomidorki koktajlowe i paski łososia.

4Piec przez 30 minut. Podawać na ciepło lub na zimno.

Porcja dla:

8 osób