Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
To danie jest gotowe w 30 minut. Podaję je na ciepło z sałatką, a resztki dojadam na lunch następnego dnia. Świetne!
Składniki:
- 1 opakowanie (375 g) kruchego ciasta
- 3 jajka
- 100 g śmietany lub creme fraiche
- 200 g startego żółtego sera
- 50 g pomidorków koktajlowych
- 3 płaty wędzonego łososia pokrojone w paseczki
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do 180 C.
2W misce wymieszać jajka ze śmietaną i startym serem.
3Wyłożyć ciastem głęboką formę do tarty.Wlać masę serową, dodać pomidorki koktajlowe i paski łososia.
4Piec przez 30 minut. Podawać na ciepło lub na zimno.
Porcja dla:
8 osób