Czas przygotowania:
30 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
60 min.

Delikatne mięso drobiowe z nadzieniem szpinakowym z fetą. Smakuje wyśmienicie na ciepło jako danie obiadowe i na zimno jako przekąska.

Składniki:

  • 4 pojedyncze piersi z kurczaka
  • sól i pieprz do smaku
  • 250 g mrożonego szpinaku
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g fety

Przygotowanie:

1Piersi z kurczaka oczyścić z włókien i lekko rozbić. Natrzeć solą i pieprzem.

2Szpinak rozmrozić, odsączyć z wody i przysmażyć na maśle z rozgniecionymi ząbkami czosnku.

3Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C.

4Fetę odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę.

5Na mięsie rozłożyć warstwę szpinaku, a następnie rozłożyć paski z fety.

6Roladki zwinąć i ciasno obwiązać sznurkiem. Włożyć do rękawa do pieczenia i związać boki.Piec przez 30 minut. Pod koniec pieczenia można rozciąć folię aby mięso się zarumieniło.

Porcja dla:

4 osób