Czas przygotowania:
30 min.
30 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
60 min.
60 min.
Delikatne mięso drobiowe z nadzieniem szpinakowym z fetą. Smakuje wyśmienicie na ciepło jako danie obiadowe i na zimno jako przekąska.
Składniki:
- 4 pojedyncze piersi z kurczaka
- sól i pieprz do smaku
- 250 g mrożonego szpinaku
- 2 łyżki masła
- 2 ząbki czosnku
- 150 g fety
Przygotowanie:
1Piersi z kurczaka oczyścić z włókien i lekko rozbić. Natrzeć solą i pieprzem.
2Szpinak rozmrozić, odsączyć z wody i przysmażyć na maśle z rozgniecionymi ząbkami czosnku.
3Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C.
4Fetę odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę.
5Na mięsie rozłożyć warstwę szpinaku, a następnie rozłożyć paski z fety.
6Roladki zwinąć i ciasno obwiązać sznurkiem. Włożyć do rękawa do pieczenia i związać boki.Piec przez 30 minut. Pod koniec pieczenia można rozciąć folię aby mięso się zarumieniło.
Porcja dla:
4 osób