Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Potrawę możesz wyczarować w 20 minut szybko i smacznie. Rolada ze szpinakiem, cebulą, serem żółtym i szynką z gotowego ciasta francuskiego.
Składniki:
- 250 g szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 400 g ciasta francuskiego
- 10 plasterków szynki
Przygotowanie:
1Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C.
2Szpinak blanszuj 2 minuty. Dodaj przeciśnięty czosnek i sól.
3Cebulę pokrój w talarki. Ciasto francuskie rozwałkuj i poukładaj na min plastry sera, szynki i cebuli, a następnie rozłóż doprawiony szpinak i zwiń w roladę.
4Posmaruj roladę jajkiem i posyp solą i kminkiem. Piecz 20 minut.
Porcja dla:
6 osób