Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
40 min.

Potrawę możesz wyczarować w 20 minut szybko i smacznie. Rolada ze szpinakiem, cebulą, serem żółtym i szynką z gotowego ciasta francuskiego.

Składniki:

  • 250 g szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 400 g ciasta francuskiego
  • 10 plasterków szynki

Przygotowanie:

1Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C.

2Szpinak blanszuj 2 minuty. Dodaj przeciśnięty czosnek i sól.

3Cebulę pokrój w talarki. Ciasto francuskie rozwałkuj i poukładaj na min plastry sera, szynki i cebuli, a następnie rozłóż doprawiony szpinak i zwiń w roladę.

4Posmaruj roladę jajkiem i posyp solą i kminkiem. Piecz 20 minut.

Porcja dla:

6 osób