Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Ciekawe połączenie ryby i soczystej, słodkiej mandarynki – ja używam tilapii ale może być jakaś inna biała ryba.
Składniki:
- 600 g białej ryby bez ości
- sól i pieprz do smaku
- 4 mandarynki
- 2 łyżki oleju
- 1 pęczek cebulki dymki, posiekanej
Przygotowanie:
1Rybę opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić na kawałki. Oprószyć solą i pieprzem.
2Mandarynki obrać i pokroić na kawałki.
3Na patelni rozgrzać olej i smażyć rybę przez kilka minut. Dodać cebulę i czosnek.
4Dodać cukier i mandarynki, smażyć przez kolejne 2 minuty. Dodać wino i gotować, aż się zredukuje. Przed podaniem posypać pietruszką.
Porcja dla:
4 osób