Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
25 min.

Ciekawe połączenie ryby i soczystej, słodkiej mandarynki – ja używam tilapii ale może być jakaś inna biała ryba.

Składniki:

  • 600 g białej ryby bez ości
  • sól i pieprz do smaku
  • 4 mandarynki
  • 2 łyżki oleju
  • 1 pęczek cebulki dymki, posiekanej

Przygotowanie:

1Rybę opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić na kawałki. Oprószyć solą i pieprzem.

2Mandarynki obrać i pokroić na kawałki.

3Na patelni rozgrzać olej i smażyć rybę przez kilka minut. Dodać cebulę i czosnek.

4Dodać cukier i mandarynki, smażyć przez kolejne 2 minuty. Dodać wino i gotować, aż się zredukuje. Przed podaniem posypać pietruszką.

Porcja dla:

4 osób