Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Lekkie i delikatne kwiaty cukinii będą wspaniałą przystawką nie tylko na wyjątkowe okazje. Kolorowe i smaczne!
Składniki:
- 300 g kwiatów cukinii
- 200 g mąki pszennej
- 300 ml wody
- 1 łyżeczka soli
- 500 ml oleju roślinnego
Przygotowanie:
1Kwiaty delikatnie opłukać i ze środka każdego uciąć pręcik.
2W miseczce wymieszać mąkę z wodą i solą. Obtaczać w mieszaninie kwiaty.
3Na patelni rozgrzać olej i smażyć kwiaty cukinii, aż będą chrupiące.
4Przekładać na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Oprószyć solą wedle upodobania i podawać.
Porcja dla:
4 osób