Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
20 min.

Lekkie i delikatne kwiaty cukinii będą wspaniałą przystawką nie tylko na wyjątkowe okazje. Kolorowe i smaczne!

Składniki:

  • 300 g kwiatów cukinii
  • 200 g mąki pszennej
  • 300 ml wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 500 ml oleju roślinnego

Przygotowanie:

1Kwiaty delikatnie opłukać i ze środka każdego uciąć pręcik.

2W miseczce wymieszać mąkę z wodą i solą. Obtaczać w mieszaninie kwiaty.

3Na patelni rozgrzać olej i smażyć kwiaty cukinii, aż będą chrupiące.

4Przekładać na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Oprószyć solą wedle upodobania i podawać.

Porcja dla:

4 osób