Czas przygotowania:
06 min.
06 min.
Czas gotowania:
09 min.
09 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Smaczny i pożywny posiłek – omlet z młodym szpinakiem, startym parmezanem, granulowaną cebulą i gałką muszkatołową.
Składniki:
- 2 jajka
- 30 g liści młodego szpinaku, podartych na mniejsze części
- 1,5 łyżki startego parmezanu
- 1/4 łyżeczki granulowanej cebuli
- 1/8 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1W misce roztrzepać porządnie jajka, a następnie dodać szpinak i parmezan. Doprawić granulowaną cebulą, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
2Małą patelnię spryskać olejem, postawić na średnim ogniu i wlać masę jajeczną. Smażyć ok. 3 minuty, aż się częściowo zetnie, a następnie odwrócić omlet na drugą stronę. Zmniejszyć gaz pod patelnią i smażyć jeszcze przez 2-3 minuty.
Porcja dla:
1 osoby