Czas przygotowania:
06 min.
Czas gotowania:
09 min.
Całkowity czas:
15 min.

Smaczny i pożywny posiłek – omlet z młodym szpinakiem, startym parmezanem, granulowaną cebulą i gałką muszkatołową.

Składniki:

  • 2 jajka
  • 30 g liści młodego szpinaku, podartych na mniejsze części
  • 1,5 łyżki startego parmezanu
  • 1/4 łyżeczki granulowanej cebuli
  • 1/8 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1W misce roztrzepać porządnie jajka, a następnie dodać szpinak i parmezan. Doprawić granulowaną cebulą, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.

2Małą patelnię spryskać olejem, postawić na średnim ogniu i wlać masę jajeczną. Smażyć ok. 3 minuty, aż się częściowo zetnie, a następnie odwrócić omlet na drugą stronę. Zmniejszyć gaz pod patelnią i smażyć jeszcze przez 2-3 minuty.

Porcja dla:

1 osoby