Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Prosty, szybki przepis na jarmuż – wystarczy go chwilę podsmażyć z cebulą i czosnkiem i pyszna przystawka gotowa. W ten sam sposób można przygotować szpinak lub rukolę.
Składniki:
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula, posiekana
- 3 ząbki czosnku, posiekane
- 100 g bułki tartej
- 400 g jarmużu, podartego na mniejsze kawałki
Przygotowanie:
1W dużej patelni, na średnim ogniu rozgrzać oliwę. Dodać cebulę i czosnek. Smażyć, mieszając, aż cebula będzie miękka.
2Dodać bułkę tartą i smażyć dalej, mieszając, aż się przyrumieni.
3Dodać jarmuż i smażyć, aż liście zmiękną. Podawać na ciepło lub na gorąco.
Porcja dla:
6 osób