Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
30 min.

Prosty, szybki przepis na jarmuż – wystarczy go chwilę podsmażyć z cebulą i czosnkiem i pyszna przystawka gotowa. W ten sam sposób można przygotować szpinak lub rukolę.

Składniki:

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula, posiekana
  • 3 ząbki czosnku, posiekane
  • 100 g bułki tartej
  • 400 g jarmużu, podartego na mniejsze kawałki

Przygotowanie:

1W dużej patelni, na średnim ogniu rozgrzać oliwę. Dodać cebulę i czosnek. Smażyć, mieszając, aż cebula będzie miękka.

2Dodać bułkę tartą i smażyć dalej, mieszając, aż się przyrumieni.

3Dodać jarmuż i smażyć, aż liście zmiękną. Podawać na ciepło lub na gorąco.

Porcja dla:

6 osób