Czas przygotowania:
30 min.
30 min.
Czas gotowania:
60 min.
60 min.
Całkowity czas:
90 min.
90 min.
Mniej tradycyjny sposób na pieczonego kurczaka – najpierw oddzielam mięso od kości, owijam skórą i tak piekę polewając winem. Polecam!
Składniki:
- 1 cały kurczak
- sól i pieprz do smaku
- szczypta curry
- szczypta słodkiej papryki
- 2 szklanki białego wina
Przygotowanie:
1Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.
2Z kurczaka ściągnąć skórę, mięso oddzielić od kości i pokroić. Oprószyć solą, pieprzem, curry i papryką. Mięso zrolować i owinąć skórą, zabezpieczyć nitką i włożyć do naczynia żaroodpornego.
3Piec przez około godzinę, od czasu do czasu podlewając winem.
Porcja dla:
6 osób