Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
85 min.
85 min.
Bardzo szybkie danie dla miłośników owoców morza – można je przyrządzić na patelni lub na grillu. Podawać najlepiej z ryżem.
Składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 4 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki miodu
- 4 łyżki sosu sojowego
- 3 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę
- 2 łyżki posiekanego imbiru
- 500 g przegrzebków
Przygotowanie:
1W dużej misce wymieszać oliwę z sokiem z cytryny, miodem i sosem sojowym. Dodać czosnek i imbir, wymieszać.
2Do marynaty dodać przegrzebki, wymieszać. Przykryć folią i wstawić do lodówki na godzinę.
3Przegrzebki nadziewać na patyczki do szaszłyków. Smażyć na patelni lub grillu przez 3-4 minuty z każdej strony.
4Podawać z ryżem.
Porcja dla:
4 osób