Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
15 min.

Kaszka manna jest znakomita na śniadanie, na deser lub jako pokarm dietetyczny. Można podawać z cynamonem i cukrem lub sokiem malinowym.

Składniki:

  • 1l mleka
  • 10 czubatych łyżek kaszy mannej
  • szczypta soli
  • 1 łyżka cukru
  • cynamon, cukier lub sok malinowy do smaku

Przygotowanie:

1Kaszkę rozprowadzić w jednej szklance zimnego mleka. Resztę mleka zagotować i dodać łyżkę cukru. Do gotującego się mleka wlać kaszę z mlekiem, ciągle mieszając. Gotować do chwili aż kasza zgęstnieje, około 7 minut.

2Ugotwaną kaszę wyłożyć na głębokie talerze uprzednio opłukane zimną wodą. Posypać cynamonem i cukrem lub polać sokiem malinowym.

Porcja dla:

4 osób