Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Kaszka manna jest znakomita na śniadanie, na deser lub jako pokarm dietetyczny. Można podawać z cynamonem i cukrem lub sokiem malinowym.
Składniki:
- 1l mleka
- 10 czubatych łyżek kaszy mannej
- szczypta soli
- 1 łyżka cukru
- cynamon, cukier lub sok malinowy do smaku
Przygotowanie:
1Kaszkę rozprowadzić w jednej szklance zimnego mleka. Resztę mleka zagotować i dodać łyżkę cukru. Do gotującego się mleka wlać kaszę z mlekiem, ciągle mieszając. Gotować do chwili aż kasza zgęstnieje, około 7 minut.
2Ugotwaną kaszę wyłożyć na głębokie talerze uprzednio opłukane zimną wodą. Posypać cynamonem i cukrem lub polać sokiem malinowym.
Porcja dla:
4 osób