Czas przygotowania:
20 min.
Całkowity czas:
20 min.

Oto sposób na koreczki z melona i szynki parmeńskiej na dwa sposoby. Uwielbiam tę słodycz melona połączoną ze słonym smakiem szynki.

Składniki:

  • 1 melon (najlepiej kantalupa)
  • 10 plasterków szynki parmeńskiej

Przygotowanie:

1Melon przekroić na pół. Łyżką wydrążyć nasiona.

2Połowę miąższu pokroić w kostkę.

3Z drugiej połowy wybrać miąższ używając łyżki do lodów – w ten sposób powstaną kulki z melona.

4Plastry szynki pokroić wzdłuż na 3 równe części.

5Kulki z melona zawinąć w szynkę i nabić na wykałaczki.

6Pozostałe plasterki szybki nabić na wykałaczki i pomarszczyć. Nabić na kawałki melona pokrojone w kostkę.

Porcja dla:

6 osób