Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
35 min.
Całkowity czas:
45 min.

Smaczne, pełne smaków i aromatów pieczone warzywa, które będą wspaniałym dodatkiem do dań obiadowych.

Składniki:

  • 2 cukinie
  • 3 ziemniaki
  • 3 pomidory
  • 2 papryki
  • 1 cebula
  • 150 g małych marchewek

Przygotowanie:

1Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.

2Cukinię pokroić w plasterki, ziemniaki i pomidory w kliny, paprykę w słupki, a cebulę w półplasterki. Marchewkę – jeśli jest większa – pokroić w plasterki.

3W misce wymieszać oliwę z ziołami i sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Dodać wszystkie pokrojone warzywa i wymieszać.

4Warzywa rozłożyć na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Piec przez 20-35 minut.

Porcja dla:

4 osób