Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
35 min.
35 min.
Całkowity czas:
45 min.
45 min.
Smaczne, pełne smaków i aromatów pieczone warzywa, które będą wspaniałym dodatkiem do dań obiadowych.
Składniki:
- 2 cukinie
- 3 ziemniaki
- 3 pomidory
- 2 papryki
- 1 cebula
- 150 g małych marchewek
Przygotowanie:
1Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.
2Cukinię pokroić w plasterki, ziemniaki i pomidory w kliny, paprykę w słupki, a cebulę w półplasterki. Marchewkę – jeśli jest większa – pokroić w plasterki.
3W misce wymieszać oliwę z ziołami i sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Dodać wszystkie pokrojone warzywa i wymieszać.
4Warzywa rozłożyć na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Piec przez 20-35 minut.
Porcja dla:
4 osób