Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Pieczony łosoś, który jest bardzo aromatyczny dzięki świeżym ziołom. Można też użyć suszonych ziół. Świetnie smakuje z dzikim ryżem i pomidorami albo kiszonym ogórkiem.
Składniki:
- 600 g filetu z łososia
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżeczka świeżego oregano
- 1 łyżka posiekanej świeżej bazylii
- 1/2 łyżeczki posiekanego świeżego tymianku
- szczypta cząbru
- szczypta chili
- szczypta cukru
Przygotowanie:
1Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.
2Filet opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą, pieprzem oraz mieszanką ziół i przypraw.
3Piec przez 20 minut, aż rybę z łatwością będzie można rozdzielać widelcem.
Porcja dla:
4 osób