Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
25 min.

Pieczony łosoś, który jest bardzo aromatyczny dzięki świeżym ziołom. Można też użyć suszonych ziół. Świetnie smakuje z dzikim ryżem i pomidorami albo kiszonym ogórkiem.

Składniki:

  • 600 g filetu z łososia
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka świeżego oregano
  • 1 łyżka posiekanej świeżej bazylii
  • 1/2 łyżeczki posiekanego świeżego tymianku
  • szczypta cząbru
  • szczypta chili
  • szczypta cukru

Przygotowanie:

1Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.

2Filet opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą, pieprzem oraz mieszanką ziół i przypraw.

3Piec przez 20 minut, aż rybę z łatwością będzie można rozdzielać widelcem.

Porcja dla:

4 osób