Czas przygotowania:
20 min.
Całkowity czas:
20 min.

Elegancka i bardzo prosta przystawka. Na gotowe bliny nakłada się plasterki awokado, łososia, odrobinę kremu z wasabi, a następnie całość dekoruje się kawiorem i listkami selera naciowego. Jako przekąski na imprezę doskonale sprawdzą się małe bliny wielkości krakersów.

Składniki:

  • 1 awokado pokrojone w cienkie plasterki
  • 1 łyżeczka wasabi
  • 150 ml creme fraiche
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 3 łyżki wódki
  • 4 bliny

Przygotowanie:

1Wymieszać creme fraiche z wasabi, wódką, solą i pieprzem. Przykryć i wstawić do lodówki.

2Marynować łososia w oliwie przez 1-2 minuty.

3Bliny podgrzać lekko w tosterze lub w mikrofalówce. Nakładać na każdego blina kilka plasterków awokado, łososia i nieco kremu z wasabi.

4Udekorować kawiorem i listkami selera.

Porcja dla:

4 osób