Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Elegancka i bardzo prosta przystawka. Na gotowe bliny nakłada się plasterki awokado, łososia, odrobinę kremu z wasabi, a następnie całość dekoruje się kawiorem i listkami selera naciowego. Jako przekąski na imprezę doskonale sprawdzą się małe bliny wielkości krakersów.
Składniki:
- 1 awokado pokrojone w cienkie plasterki
- 1 łyżeczka wasabi
- 150 ml creme fraiche
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 3 łyżki wódki
- 4 bliny
Przygotowanie:
1Wymieszać creme fraiche z wasabi, wódką, solą i pieprzem. Przykryć i wstawić do lodówki.
2Marynować łososia w oliwie przez 1-2 minuty.
3Bliny podgrzać lekko w tosterze lub w mikrofalówce. Nakładać na każdego blina kilka plasterków awokado, łososia i nieco kremu z wasabi.
4Udekorować kawiorem i listkami selera.
Porcja dla:
4 osób