Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
95 min.

Jedna z niezawodnych przystawek na przyjęcie! Pieczarki z pomidorkami koktajlowymi, doprawione chili zdecydowanie nadają smaczku chrupiącej bagietce.

Składniki:

  • 250 g pomidorów koktajlowych
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka chili w płatkach
  • 1 ząbek czosnku, przekrojony na pół
  • szczypta soli
  • 100 g pieczarek, posiekanych
  • 1 bagietka

Przygotowanie:

1Pomidory przekroić na pół i wymieszać z łyżką oliwy, chili i 1/2 ząbka drobno posiekanego czosnku. Doprawić solą i wstawić do lodówki na godzinę.

2Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i smażyć pieczarki przez 10 minut. Odstawić do przestudzenia.

3Bagietkę pokroić na kromki i opiec w tosterze albo piekarniku na funkcji grill. Posmarować pozostałą połówką czosnku.

4Pieczarki wymieszać z pomidorami. Nakładać na bagietkę i podawać.

Porcja dla:

4 osób