Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
95 min.
95 min.
Jedna z niezawodnych przystawek na przyjęcie! Pieczarki z pomidorkami koktajlowymi, doprawione chili zdecydowanie nadają smaczku chrupiącej bagietce.
Składniki:
- 250 g pomidorów koktajlowych
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka chili w płatkach
- 1 ząbek czosnku, przekrojony na pół
- szczypta soli
- 100 g pieczarek, posiekanych
- 1 bagietka
Przygotowanie:
1Pomidory przekroić na pół i wymieszać z łyżką oliwy, chili i 1/2 ząbka drobno posiekanego czosnku. Doprawić solą i wstawić do lodówki na godzinę.
2Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i smażyć pieczarki przez 10 minut. Odstawić do przestudzenia.
3Bagietkę pokroić na kromki i opiec w tosterze albo piekarniku na funkcji grill. Posmarować pozostałą połówką czosnku.
4Pieczarki wymieszać z pomidorami. Nakładać na bagietkę i podawać.
Porcja dla:
4 osób