Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Ilekroć przyrządzam to danie, zawsze zbieram pochwały – pieczony łosoś z serem feta – delikatny i aromatyczny, wprost rozpływa się w ustach!
Składniki:
- 600 g filetu z łososia
- 1 cebula
- 2 jajka
- 2 kromki pszennego chleba, namoczonego w mleku i odciśniętego
- 100 g sera feta
- 1 pęczek koperku
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Piekarnik rozgrzać do temperatury 220 stopni C.
2Filet opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Na środku zrobić nacięcie na nadzienie.
3W blenderze zmiksować jajka z cebulą, chlebem i serem. Dodać koperek i wymieszać.
4Rybę oprószyć solą i pieprzem. W nacięcie nałożyć nadzienie. Piec przez 15 minut.
Porcja dla:
4 osób