Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
30 min.

Ilekroć przyrządzam to danie, zawsze zbieram pochwały – pieczony łosoś z serem feta – delikatny i aromatyczny, wprost rozpływa się w ustach!

Składniki:

  • 600 g filetu z łososia
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 2 kromki pszennego chleba, namoczonego w mleku i odciśniętego
  • 100 g sera feta
  • 1 pęczek koperku
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Piekarnik rozgrzać do temperatury 220 stopni C.

2Filet opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Na środku zrobić nacięcie na nadzienie.

3W blenderze zmiksować jajka z cebulą, chlebem i serem. Dodać koperek i wymieszać.

4Rybę oprószyć solą i pieprzem. W nacięcie nałożyć nadzienie. Piec przez 15 minut.

Porcja dla:

4 osób