Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
To wyśmienite danie łatwo przygotować, a zaskoczy gości zaproszonych na majowego grilla. Nie tylko dla wielbicieli ryb.
Składniki:
- 4 kawałki dorsza
- 2 pomarańcze
- 1 cytryna
- 1 łyżka posiekanego, świeżego tymianku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól do smaku
Przygotowanie:
1Dorsza wymyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Lekko osolić.
2Pomarańcze i cytrynę pokroi�� na plastry.
3Na półmisku układać warstwowo, naprzemiennie: rybę, plaster pomarańczy, plaster cytryny, tymianek, pokropić oliwą. Całość nakryć folią i odstawić do lodówki na godzinę.
4Piec na rozgrzanym grillu, na tacce aluminiowej lub w foli aluminiowej, ok. 15-20 minut.
Porcja dla:
2 osób