Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
25 min.

To wyśmienite danie łatwo przygotować, a zaskoczy gości zaproszonych na majowego grilla. Nie tylko dla wielbicieli ryb.

Składniki:

  • 4 kawałki dorsza
  • 2 pomarańcze
  • 1 cytryna
  • 1 łyżka posiekanego, świeżego tymianku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól do smaku

Przygotowanie:

1Dorsza wymyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Lekko osolić.

2Pomarańcze i cytrynę pokroi�� na plastry.

3Na półmisku układać warstwowo, naprzemiennie: rybę, plaster pomarańczy, plaster cytryny, tymianek, pokropić oliwą. Całość nakryć folią i odstawić do lodówki na godzinę.

4Piec na rozgrzanym grillu, na tacce aluminiowej lub w foli aluminiowej, ok. 15-20 minut.

Porcja dla:

2 osób