Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Smażone filety z dorsza doprawione sokiem z cytryny i pieprzem. Podawać z maślanym pilawem i zieloną sałatą.
Składniki:
- 3 łyżki oleju roślinnego
- 700 g filetów z dorsza
- 1 cytryna, wyciśnięta
- mielony czarny pieprz do smaku
Przygotowanie:
1W dużej patelni na średnim ogniu rozgrzać olej. Dodać filety i skropić połową soku z cytryny. Oprószyć pieprzem do smaku. Smażyć przez 4 minuty, a następnie obrócić. Polać resztą soku z cytryny i oprószyć pieprzem. Kontynuować smażenie, aż mięso da się łatwo rozdzielać widelcem.
Porcja dla:
4 osób