Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
45 min.

Filety z karpia w aromatycznej panierce, które wspaniale smakują podane z bobem i pieczonymi ziemniakami. To danie z prostych składników, które smakuje wyśmienicie!

Składniki:

  • 4 filety z karpia
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 szklanki bułki tartej

Przygotowanie:

1Filety z karpia przyprawić solą i pieprzem, a następnie wysmarować je musztardą.

2Natkę pietruszki wymieszać z bułką tartą.

3Obtaczać filety w bułce z pietruszką i smażyć na rozgrzanej patelni na oliwie lub oleju, aż do uzyskania złotego koloru.

4Groszek zblanszować i zalać zimną wodą aby nie stracił koloru.

5Chrzan wymieszać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem, a następnie wymieszać z groszkiem.

Porcja dla:

4 osób