Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
45 min.
45 min.
Filety z karpia w aromatycznej panierce, które wspaniale smakują podane z bobem i pieczonymi ziemniakami. To danie z prostych składników, które smakuje wyśmienicie!
Składniki:
- 4 filety z karpia
- 2 łyżki musztardy Dijon
- 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki
- 1/2 szklanki bułki tartej
Przygotowanie:
1Filety z karpia przyprawić solą i pieprzem, a następnie wysmarować je musztardą.
2Natkę pietruszki wymieszać z bułką tartą.
3Obtaczać filety w bułce z pietruszką i smażyć na rozgrzanej patelni na oliwie lub oleju, aż do uzyskania złotego koloru.
4Groszek zblanszować i zalać zimną wodą aby nie stracił koloru.
5Chrzan wymieszać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem, a następnie wymieszać z groszkiem.
Porcja dla:
4 osób