Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
35 min.

Kaszanka ta smakuje znakomicie serwowana z ziemniakami gotowanymi w mundurkach. Można dodatkowo upiec do tego dania cebulę pokrojoną w grube krążki.

Składniki:

  • 6 lasek kaszanki
  • 100 ml czerwonego wytrawnego wina
  • 6 ziemniaków
  • 2 łyżeczki masła
  • tymianek
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Ziemniaki ugotować w mundurkach, rozkroić i podpiec na grillu gdy kaszanka będzie się smażyć.

2Kaszankę położyć na rozgrzanym grillu, posypać przyprawami i piec ok 7 min. na każdym boku, polewając czerwonym winem.

3Podawać kaszankę z ziemniakami okraszonymi odrobiną masła i solą.

Porcja dla:

6 osób