Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
25 min.

Prosty przepis na wykorzystanie resztek pieczonego indyka – gotowa mieszanka warzyw z ryżem w połączeniu z morelami i pastą curry tworzą pyszne danie.

Składniki:

  • 4 cebulki dymki posiekane
  • 100 g suszonych moreli, posiekanych
  • 100 ml majonezu
  • 100 ml chudego jogurtu naturalnego
  • 1-3 łyżki pasty curry
  • 300 g pieczonego indyka, pokrojonego w kostkę
  • 700 g mieszanki mrożonych warzyw z ryżem

Przygotowanie:

1Cebulkę wymieszać z morelami, majonezem i jogurtem. Dodać pastę curry w ilości zależnej od upodobania, wymieszać.

2Do sosu dodać indyka i wymieszać.

3Na dużej patelni usmażyć ryż z warzywami zgodnie z instrukacją na opakowaniu. Dodać sos z indykiem i podgrzewać przez 2-3 minuty, cały czas mieszając. Podawać od razu!

Porcja dla:

4 osób