Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Prosty przepis na wykorzystanie resztek pieczonego indyka – gotowa mieszanka warzyw z ryżem w połączeniu z morelami i pastą curry tworzą pyszne danie.
Składniki:
- 4 cebulki dymki posiekane
- 100 g suszonych moreli, posiekanych
- 100 ml majonezu
- 100 ml chudego jogurtu naturalnego
- 1-3 łyżki pasty curry
- 300 g pieczonego indyka, pokrojonego w kostkę
- 700 g mieszanki mrożonych warzyw z ryżem
Przygotowanie:
1Cebulkę wymieszać z morelami, majonezem i jogurtem. Dodać pastę curry w ilości zależnej od upodobania, wymieszać.
2Do sosu dodać indyka i wymieszać.
3Na dużej patelni usmażyć ryż z warzywami zgodnie z instrukacją na opakowaniu. Dodać sos z indykiem i podgrzewać przez 2-3 minuty, cały czas mieszając. Podawać od razu!
Porcja dla:
4 osób