Czas przygotowania:
30 min.
Całkowity czas:
30 min.

Faszerowane jajka Vafini to propozycja przekąski, która z pewnością zasmakuje Twoim domownikom oraz gościom. Waflowe foremki przeznaczone do nadziewania to bardzo wygodny i prosty sposób na podanie gotowego farszu. Impreza bez talerzy 🙂

Składniki:

  • 250 g tuńczyka z puszki w oleju
  • mała cebula czerwona
  • posiekana pietruszka
  • 100 g posiekanych czarnych oliwek
  • sól
  • pieprz
  • 250 g sera mascarpone
  • 16 waflowych jajek Vafini

Przygotowanie:

1Odciśnij tuńczyka z oleju, dodaj posiekaną cebulę, pietruszkę, oliwki, oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszaj z serkiem i nadziej wafelki. Smacznego!

Porcja dla:

16 osób