Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
15 min.

Zawsze uważałam, że ryba na parze nie smakuje zbyt dobrze: zdrowa owszem, ale mdła. A tu proszę taka niespodzianka! Spróbujcie koniecznie!

Składniki:

  • 1 cytryna, pokrojona w plasterki
  • 4 filety łososia (po około 150 g)
  • sól morska
  • 1 awokado
  • 1 cytryna, pokrojona w kliny

Przygotowanie:

1Na dnie koszyka do gotowania na parze ułożyć plasterki cytryny, na nich filety z łososia, oprószyć je solą. Przykryć.

2W garnku zagotować 2-3 cm wody. Umieścić na nim koszyk z rybą i gotować przez 8 minut, aż łososia będzie można łatwo rozdzielać widelcem.

3Awokado pokroić na plasterki i ułożyć na talerzach. Przełożyć na nie rybę i podawać z cytryną.

Porcja dla:

4 osób