Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
35 min.

Smaczne i aromatyczne danie, które można przyrządzić na wyjątkową okazję i na pewno zrobi wrażenie! Spróbuj!

Składniki:

  • 500-600 g udek z kurczaka, bez kości
  • 200 g sera żółtego
  • 1 pęczek mięty
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

1Udka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Lekko rozbić tłuczkiem.

2Ser pokroić na 4 kawałki, nieco węższe niż rozbite płaty kurczaka.

3Miętę posiekać.

4Kurczaka oprószyć solą i pieprzem, posypać miętą. Położyć kawałek sera i zwinąć w roladkę. Zabezpieczyć wykałaczką.

5Smażyć na rozgrzanym oleju przez 15-20 minut, od czasu do czasu odwracając.

Porcja dla:

4 osób