Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Smaczne i aromatyczne danie, które można przyrządzić na wyjątkową okazję i na pewno zrobi wrażenie! Spróbuj!
Składniki:
- 500-600 g udek z kurczaka, bez kości
- 200 g sera żółtego
- 1 pęczek mięty
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1Udka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Lekko rozbić tłuczkiem.
2Ser pokroić na 4 kawałki, nieco węższe niż rozbite płaty kurczaka.
3Miętę posiekać.
4Kurczaka oprószyć solą i pieprzem, posypać miętą. Położyć kawałek sera i zwinąć w roladkę. Zabezpieczyć wykałaczką.
5Smażyć na rozgrzanym oleju przez 15-20 minut, od czasu do czasu odwracając.
Porcja dla:
4 osób