Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
20 min.

Pieczone ziemniaczki to bardzo prosta przystawka do każdego pieczonego lub smażonego mięsa. Wystarczy wymieszać szybką sałatę i już gotowy szybki lunch lub obiad.

Składniki:

  • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
  • 1 kg młodych ziemniaczków
  • oliwa z oliwek do smaku
  • 2-3 łodyżki rozmarynu

Przygotowanie:

1Nagrzać piekarnik do 200 C.

2Ziemniaczki umyć i pokroić w plastry grubości około 5 mm lub na niewielkie kawałki. Oprószyć solą i pieprzem i skropić oliwą. Po wierzchu posypać rozmarynem.

3Piec w nagrzanym piekarniku przez około 15-20 minut aż będą złotobrązowe.

Porcja dla:

4 osób