Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Pieczone ziemniaczki to bardzo prosta przystawka do każdego pieczonego lub smażonego mięsa. Wystarczy wymieszać szybką sałatę i już gotowy szybki lunch lub obiad.
Składniki:
- sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
- 1 kg młodych ziemniaczków
- oliwa z oliwek do smaku
- 2-3 łodyżki rozmarynu
Przygotowanie:
1Nagrzać piekarnik do 200 C.
2Ziemniaczki umyć i pokroić w plastry grubości około 5 mm lub na niewielkie kawałki. Oprószyć solą i pieprzem i skropić oliwą. Po wierzchu posypać rozmarynem.
3Piec w nagrzanym piekarniku przez około 15-20 minut aż będą złotobrązowe.
Porcja dla:
4 osób