Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Ten wyrazisty w smaku omlet, dzięki wędzonej rybie, na weekendowe śniadanie jest wręcz idealny. Najlepsza będzie makrela!
Składniki:
- 1 cebula
- 1 pomidor, sparzony wrzątkiem i obrany ze skórki
- 1 wędzona ryba (np. makrela)
- 5 jajek
- 1/2 pęczka szczypiorku
Przygotowanie:
1Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać pokrojonego pomidora pokrojonego w kostkę i poddusić z cebulką.
2Rybę oddzielić od ości i porozdzielać na cząstki.
3Jajka roztrzepać.
4Wymieszać delikatnie rybę z jajkami i pomidorem podduszonym z cebulką.
5Na rozpuszczone i rozgrzane na patelni masło wylać masę jajeczną, posypać tymiankiem, szczypiorkiem i koperkiem, dosmaczyć solą i pieprzem. Zapiec pod przykryciem.
Porcja dla:
2 osób