Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
40 min.
40 min.
Całkowity czas:
60 min.
60 min.
Roladki z kurczaka zawsze smakują mojej rodzinie, niezależnie jaki farsz jest w środku. W tej wersji z natką pietruszki.
Składniki:
- 3 filety z piersi kurczaka
- 2 pęczki natki pietruszki
- 1 łyżka masła
- kilka łyżek bułki tartej
- 1 łyżka masła
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.
2Jeden filet zmielić w maszynce do mięsa. Dwa pozostałe przykryć folią spożywczą i rozbić na cienkie płaty.
3Natkę posiekać (można zmielić z mięsem). Wymieszać z mielonym kurczakiem, masłem i bułką tartą, doprawić solą i pieprzem.
4Farsz nałożyć na płaty mięsa i zwinąć w roladki. Można zabezpieczyć nitką aby się nie rozpadły. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec przez 40 minut, w międzyczasie kilkakrotnie odwracając.
Porcja dla:
2 osób