Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
40 min.
Całkowity czas:
60 min.

Roladki z kurczaka zawsze smakują mojej rodzinie, niezależnie jaki farsz jest w środku. W tej wersji z natką pietruszki.

Składniki:

  • 3 filety z piersi kurczaka
  • 2 pęczki natki pietruszki
  • 1 łyżka masła
  • kilka łyżek bułki tartej
  • 1 łyżka masła
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.

2Jeden filet zmielić w maszynce do mięsa. Dwa pozostałe przykryć folią spożywczą i rozbić na cienkie płaty.

3Natkę posiekać (można zmielić z mięsem). Wymieszać z mielonym kurczakiem, masłem i bułką tartą, doprawić solą i pieprzem.

4Farsz nałożyć na płaty mięsa i zwinąć w roladki. Można zabezpieczyć nitką aby się nie rozpadły. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec przez 40 minut, w międzyczasie kilkakrotnie odwracając.

Porcja dla:

2 osób