Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
40 min.

Soczyste roladki zawinięte w boczek, a w środku serek, czosnek i pietruszka. Jedno z tych szybkich, pysznych i apetycznych dań!

Składniki:

  • 500 g filetu z piersi z kurczaka
  • 100 g serka śmietankowego
  • 1 pęczek natki pietruszki, posiekanej
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • 8 plastrów boczku
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Piersi z kurczaka przekroić na dwa plastry o grubości 1 cm. Przykryć folią spożywczą i delikatnie rozbić tłuczkiem.

2Serek wymieszać z pietruszką i czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem.

3Nadzienie rozsmarować na filetach z kurczaka i zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczkami.

4Każdą roladkę owinąć w boczek. Zrumienić na patelni ze wszystkich stron. Smażyć przez około 15 minut.

Porcja dla:

4 osób