Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
To danie jest bardzo proste, a robi niesamowite wrażenie – wygląda jakby wyjęte z menu dobrej restauracji!
Składniki:
- 1 łyżka masła
- 500 g świeżych liści szpinaku, umyć i usunąć łodyżki
- 1 mała cebula, drobno posiekana
- 4 filety z soli
- 4 plasterki szynki parmeńskiej
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do 180 C.
2Do rondelka włożyć liście szpinaku, posiekaną cebulę i łyżkę masła. Gotować na małym ogniu przez 3 minuty.
3Rozłożyć filety na płaskiej powierzchni, na nich ułożyć po plasterku szynki, a następnie mieszaninę ze szpinakiem. Zawinąć w roladki i zabezpieczyć wykałaczkami.
4Przełożyć roladki do naczynia żaroodpornego i zapiekać przez 10 minut, aż ryba się upiecze. Podawać z pozostałym szpinakiem.
Porcja dla:
4 osób