Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
20 min.

To danie jest bardzo proste, a robi niesamowite wrażenie – wygląda jakby wyjęte z menu dobrej restauracji!

Składniki:

  • 1 łyżka masła
  • 500 g świeżych liści szpinaku, umyć i usunąć łodyżki
  • 1 mała cebula, drobno posiekana
  • 4 filety z soli
  • 4 plasterki szynki parmeńskiej

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do 180 C.

2Do rondelka włożyć liście szpinaku, posiekaną cebulę i łyżkę masła. Gotować na małym ogniu przez 3 minuty.

3Rozłożyć filety na płaskiej powierzchni, na nich ułożyć po plasterku szynki, a następnie mieszaninę ze szpinakiem. Zawinąć w roladki i zabezpieczyć wykałaczkami.

4Przełożyć roladki do naczynia żaroodpornego i zapiekać przez 10 minut, aż ryba się upiecze. Podawać z pozostałym szpinakiem.

Porcja dla:

4 osób