Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Smaczne i proste danie dla wielbicieli smaku curry – użyłam dorsza, ale każda biała ryba będzie tu pasować.
Składniki:
- 600 g filetu z dorsza
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól i pieprz do smaku
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- 3 ząbki czosnku
Przygotowanie:
1Rybę opłukać i osuszyć. Pokroić na małe kawałki. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.
2Cebulę posiekać i smażyć na oleju, aż się zeszkli.
3Czosnek i imbir drobno posiekać, dodać do cebuli i smażyć przez 1 minutę. Posiekać pomidory i dodać na patelnię.
4Dodać ketchup i śmietanę, wymieszać, doprawić curry i zagotować.
5Do sosu dodać kawałki ryby i gotować przez 5 minut.
Porcja dla:
4 osób