Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
25 min.

Smaczne i proste danie dla wielbicieli smaku curry – użyłam dorsza, ale każda biała ryba będzie tu pasować.

Składniki:

  • 600 g filetu z dorsza
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 3 ząbki czosnku

Przygotowanie:

1Rybę opłukać i osuszyć. Pokroić na małe kawałki. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.

2Cebulę posiekać i smażyć na oleju, aż się zeszkli.

3Czosnek i imbir drobno posiekać, dodać do cebuli i smażyć przez 1 minutę. Posiekać pomidory i dodać na patelnię.

4Dodać ketchup i śmietanę, wymieszać, doprawić curry i zagotować.

5Do sosu dodać kawałki ryby i gotować przez 5 minut.

Porcja dla:

4 osób