Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
25 min.
Całkowity czas:
40 min.

Oryginalne danie idealne na przystawkę – soczyste kąski z piersi kurczaka zawinięte w roladki z musztardowym nadzieniem.

Składniki:

  • 4 filety z piersi z kurczaka (po 120 g każdy)
  • 2 łyżki miękkiego serka śmietankowego
  • 2 łyżki słodkiej musztardy
  • 8 plasterków boczku
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

1Kurczaka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Przykryć folią spożywczą i lekko rozbić tłuczkiem.

2Serek wymieszać z musztardą.

3Na każdy filet nałożyć trochę nadzienia serowego, zwinąć w roladkę i zabezpieczyć wykałaczką.

4Każdą roladkę zawinąć w boczek (po 2 plasterki).

5Smażyć na rozgrzanym oleju przez 5 minut, w międzyczasie odwracając.

6Roladki zdjąć z patelni i pokroić w poprzek na plastry. Ponownie ułożyć na patelni i obsmażyć z obu stron.

Porcja dla:

8 osób