Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Wątróbka drobiowa smażona z marynowanymi pieczarkami ze śmietaną. Pysznie smakuje na obiad z ziemniakami i surówką.
Składniki:
- 500 g wątróbki drobiowej
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki masła
- 1 słoiczek (250 g) marynowanych pieczarek
- sól i pieprz do smaku
- 3 łyżki śmietany
- natka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie:
1Wątróbkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić na małe kawałki.
2Obtoczyć wątróbkę w mące.
3Na patelni rozgrzać masło i smażyć wątrobę przez kilka minut.
4Odcedzić pieczarki i dodać na patelnię.
5Dodać śmietanę, przykryć patelnię i dusić wszystko jeszcze 10 minut.
6Przełożyć wątróbkę na talerze i posypać natką pietruszki.
Porcja dla:
6 osób