Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
30 min.

Dodaj jesieni pikanterii – wątróbki drobiowe w boczku!

Składniki:

  • 300 g wątróbki drobiowej
  • 12-14 cienkich plasterków boczku wędzonego parzonego
  • 12-14 sztuk śliwek suszonych bez pestek
  • olej do smażenia
  • sos musztardowo-paprykowy

Przygotowanie:

1Wątróbki oczyścić i podzielić na średniej wielkości cząstki. Każdą cząstkę wątróbki zawinąć w plasterek boczku i spiąć wykałaczką.

2Do każdej dołożyć po jednej suszonej śliwce. Smażyć na złoty kolor w głębokim, rozgrzanym oleju.

3Podawać na ciepło bądź zimno z sosem musztardowo-paprykowym.

Porcja dla:

2 osób