Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Dodaj jesieni pikanterii – wątróbki drobiowe w boczku!
Składniki:
- 300 g wątróbki drobiowej
- 12-14 cienkich plasterków boczku wędzonego parzonego
- 12-14 sztuk śliwek suszonych bez pestek
- olej do smażenia
- sos musztardowo-paprykowy
Przygotowanie:
1Wątróbki oczyścić i podzielić na średniej wielkości cząstki. Każdą cząstkę wątróbki zawinąć w plasterek boczku i spiąć wykałaczką.
2Do każdej dołożyć po jednej suszonej śliwce. Smażyć na złoty kolor w głębokim, rozgrzanym oleju.
3Podawać na ciepło bądź zimno z sosem musztardowo-paprykowym.
Porcja dla:
2 osób