Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
40 min.
Całkowity czas:
60 min.

Ziemniaki i cukinia pokrojone w plasterki i pieczone na grillu w folii z masłem, serem i cebulką dymką. Pyszne i tanie.

Składniki:

  • 500 g ziemniaków sałatkowych
  • 2 małe cukinie
  • 4 cebulki dymki
  • 50 g masła
  • 2 łyżki natki pietruszki, drobno posiekanej

Przygotowanie:

1Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w cienkie plasterki. Oczyścić i umyć cukinie i cebulki. Cukinie także pokroić w plasterki, zaś cebulkę na kawałki o długości około 5 cm.

2Wszystkie warzywa rozłożyć równomiernie na folii aluminiowej. Rozłożyć na wierzchu masło w postaci płatków. Posypać drobno posiekaną natką pietruszki i serem. Polać warzywa wywarem drobiowym i 4 łyżkami wytrawnego białego wina. Przyprawić solą i pieprzem, przykryć.

3Piec na grillu przy średnim ogniu około 40 minut. Podawać na gorąco.

Porcja dla:

4 osób