Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
40 min.
40 min.
Całkowity czas:
60 min.
60 min.
Ziemniaki i cukinia pokrojone w plasterki i pieczone na grillu w folii z masłem, serem i cebulką dymką. Pyszne i tanie.
Składniki:
- 500 g ziemniaków sałatkowych
- 2 małe cukinie
- 4 cebulki dymki
- 50 g masła
- 2 łyżki natki pietruszki, drobno posiekanej
Przygotowanie:
1Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w cienkie plasterki. Oczyścić i umyć cukinie i cebulki. Cukinie także pokroić w plasterki, zaś cebulkę na kawałki o długości około 5 cm.
2Wszystkie warzywa rozłożyć równomiernie na folii aluminiowej. Rozłożyć na wierzchu masło w postaci płatków. Posypać drobno posiekaną natką pietruszki i serem. Polać warzywa wywarem drobiowym i 4 łyżkami wytrawnego białego wina. Przyprawić solą i pieprzem, przykryć.
3Piec na grillu przy średnim ogniu około 40 minut. Podawać na gorąco.
Porcja dla:
4 osób