Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Całkowity czas:
05 min.
05 min.
Pyszna i łatwa pasta, za którą zawsze dostaję mnóstwo komplementów. Podawać z neutralnymi w smaku krakersami, aby lepiej czuć smak wędzonego łososia. Jeżeli ktoś lubi, może dodać do pasty posiekane kapary. Przeważnie podaję pastę w miseczce na ozdobnym talerzu obłożonym krakersami.
Składniki:
- 500 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
- 350 g posiekanego wędzonego łososia
- 3 krople sosu Worcestershire
- 3 krople ostrego sosu chili
- 1 łyżeczka świeżego posiekanego koperku
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
Przygotowanie:
1W niewielkiej misce rozmieszać serek, aby nie był twardy i zbity. Dodać łososia, sos Worcestershire i sos chili, koperek i szczypiorek, i dobrze wszystko wymieszać. Smacznego!
Porcja dla:
9 osób