Czas przygotowania:
05 min.
Całkowity czas:
05 min.

Pyszna i łatwa pasta, za którą zawsze dostaję mnóstwo komplementów. Podawać z neutralnymi w smaku krakersami, aby lepiej czuć smak wędzonego łososia. Jeżeli ktoś lubi, może dodać do pasty posiekane kapary. Przeważnie podaję pastę w miseczce na ozdobnym talerzu obłożonym krakersami.

Składniki:

  • 500 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
  • 350 g posiekanego wędzonego łososia
  • 3 krople sosu Worcestershire
  • 3 krople ostrego sosu chili
  • 1 łyżeczka świeżego posiekanego koperku
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku

Przygotowanie:

1W niewielkiej misce rozmieszać serek, aby nie był twardy i zbity. Dodać łososia, sos Worcestershire i sos chili, koperek i szczypiorek, i dobrze wszystko wymieszać. Smacznego!

Porcja dla:

9 osób