Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
12 min.
Całkowity czas:
22 min.

Wzbogać smak hamburgera dodając szałwię i sos worcestershire. Najlepiej podawać w bułkach z dodatkiem sałatki coleslaw i plasterkami jabłka.

Składniki:

  • 350 g chudej mielonej wieprzowiny
  • 150 g kiełbasy wieprzowej, posiekanej
  • 1 cebula, posiekana
  • 1 łyżka sosu worcestershire
  • 2 łyżki posiekanych listków szałwii
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego

Przygotowanie:

1Mielone mięso wymieszać z kiełbasą, cebulą, sosem i szałwią. Doprawić solą i pieprzem.

2Z masy uformować 4 burgery.

3Na patelni rozgrzać olej. Smażyć burgery przez 10–12 minut, aż się przyrumienią, przewrócić raz na drugą stronę. Osączyć z nadmiaru tłuszczu, podawać w bułkach do hamburgerów.

Porcja dla:

4 osób