Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
12 min.
12 min.
Całkowity czas:
22 min.
22 min.
Wzbogać smak hamburgera dodając szałwię i sos worcestershire. Najlepiej podawać w bułkach z dodatkiem sałatki coleslaw i plasterkami jabłka.
Składniki:
- 350 g chudej mielonej wieprzowiny
- 150 g kiełbasy wieprzowej, posiekanej
- 1 cebula, posiekana
- 1 łyżka sosu worcestershire
- 2 łyżki posiekanych listków szałwii
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
Przygotowanie:
1Mielone mięso wymieszać z kiełbasą, cebulą, sosem i szałwią. Doprawić solą i pieprzem.
2Z masy uformować 4 burgery.
3Na patelni rozgrzać olej. Smażyć burgery przez 10–12 minut, aż się przyrumienią, przewrócić raz na drugą stronę. Osączyć z nadmiaru tłuszczu, podawać w bułkach do hamburgerów.
Porcja dla:
4 osób