Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Smaczny sposób na aromatyczny ryż do dań mięsnych lub ryb – gotowany z przyprawami i szpinakiem. Polecam!
Składniki:
- 3 łyżki masła klarowanego
- 2 liście laurowe
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka mielonej kolendry
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
Przygotowanie:
1W garnku o grubym dnie rozpuścić masło, dodać przyprawy i smażyć cały czas mieszając, aż uwolni się aromat.
2Dodać ryż i smażyć, aż zrobi się szklisty. Nierozmrożony szpinak pokruszyć i dodać do ryżu, podlać odrobiną wody i dusić, aż szpinak będzie miękki.
3Całość zalać mlekiem, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować przez 20 minut.
Porcja dla:
6 osób