Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
35 min.

Smaczny sposób na aromatyczny ryż do dań mięsnych lub ryb – gotowany z przyprawami i szpinakiem. Polecam!

Składniki:

  • 3 łyżki masła klarowanego
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego

Przygotowanie:

1W garnku o grubym dnie rozpuścić masło, dodać przyprawy i smażyć cały czas mieszając, aż uwolni się aromat.

2Dodać ryż i smażyć, aż zrobi się szklisty. Nierozmrożony szpinak pokruszyć i dodać do ryżu, podlać odrobiną wody i dusić, aż szpinak będzie miękki.

3Całość zalać mlekiem, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować przez 20 minut.

Porcja dla:

6 osób