Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
40 min.
Całkowity czas:
45 min.

Prosty przepis na pożywne śniadanie, które samo się robi. Złote proporcje to 1:3 (czyli 1 szklanka płatków owsianych na 2 szklanki wody). Ja na nas dwoje dorosłych + 3 dzieci gotuję 2,5 szklanki płatków na 5 szklankach wody i mam śniadanie dla całej rodziny.

Składniki:

  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 4 szklanki wody
  • 1/2 łyżeczki soli

Przygotowanie:

1Wieczorem wsypać płatki do multicookera, dodać wodę i sól. Można delikatnie wymieszać. (Można też dodać łyżeczkę jogurtu na lepsze trawienie). Ustawić „timer” na tę godzinę rano, o której chcemy mieć gotową owsiankę (np. 6:30).

2Rano owsianka jest gotowa!

3Można do owsianki dodać masło, jogurt, dżem, owoce (np. mrożone), cukier, cynamon, miód, zmielone siemię lniane, skondensowane mleko, kokos, starte jabłka… możlwości jest wiele!

Porcja dla:

4 osób