Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Nigdy nie byłam fanką tych miniaturowych kapustek! Ale kiedy skosztowałam tej ciepłej przystawki na przyjęciu u znajomego – bardzo mi posmakowała i teraz często gości na moim stole.
Składniki:
- 20 brukselek
- 3 plastry wędzonego boczku
- pół cebuli
- 4 ząbki czosnku
- szczypta soli
Przygotowanie:
1Brukselkę wrzucić na wrzącą wodę i obgotować przez 5 minut.
2Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie.
3Boczek pokroić w paseczki i dodać do cebuli, przesmażyć razem 3-4 minuty.
4Brukselkę odcedzić, poprzekrawać na połówki i dodać do cebuli z boczkiem.
5Dodprawić solą, pieprzem oraz octem i dusić razem przez około 10 minut.
Porcja dla:
2 osób