Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Na eleganckie niedzielne śniadanie lub na piknik nadziejmy croissanty słodkim farszem z jabłek i marchewki oraz szynką.
Składniki:
- 4 duże croissanty
- 1 łyżka majonezu
- 4 łyżki chudego crème fraîche
- 1 duża marchewka, grubo starta
- 1 słodkie jabłko, posiekane
Przygotowanie:
1Przekroić croissanty poziomo nożem o ząbkowanym ostrzu tak, by wierzch każdego wciąż był połączony z jednej strony ze spodem.
2Utrzeć w misce majonez z crème fraîche. Dodać marchewkę, jabłko, dymkę, rzodkiewkę i orzechy pekan. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
3Nałożyć farsz na spody croissantów. Ułożyć na każdym szynkę. Przykryć wierzchem i podawać.
Porcja dla:
4 osób