Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
120 min.
120 min.
Całkowity czas:
135 min.
135 min.
Nie ma nic lepszego od najprostszego, zwykłego gulaszu wołowego. Smakuje jeszcze lepiej na drugi dzień.
Składniki:
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 duże cebule, drobno posiekane
- 3 ząbki czosnku, drobno posiekane
- 1 kg wołowiny na gulasz pokrojonej w kostkę
- 1,5 kg pomidorów pokrojonych na ćwiartki
- 100 ml koncentratu pomidorowego
- 500 g pieczarek, umytych i pokrojonych w plasterki
- 300 ml bulionu warzywnego
Przygotowanie:
1Do dużej brytfanki włożyć cebulę i czosnek i dolać oliwę.
2Dodać wołowinę i smażyć na dużym ogniu aż się przyrumieni.
3Zmniejszyć ogień na średni, dodać pomidory i koncentrat, i gotować przez 5 minut. Dodać pieczarki i bulion.
4Przykryć i dusić przez około 2 godziny.
Porcja dla:
8 osób