Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
40 min.
Całkowity czas:
55 min.

Te pyszne papryki są napełnione mielonym mięsem i ryżem, posypane serem żółtym i zapieczone w piekarniku.

Składniki:

  • 8 średnich papryk
  • 200 g ryżu
  • 200 g mielonej wołowiny
  • 200 g mielonej wieprzowiny
  • 2 łyżki masła

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni C.

2Papryki przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć gniazda nasienne i odkroić ogonek.

3Ryż gotować przez 10 minut. Odcedzić.

4Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć cebulę z marchewką.

5W misce wymieszać obydwa rodzaje mięsa z ryżem, cebulą i marchewką. Doprawić solą i pieprzem.

6Mieszaniną napełniać połówki papryk i posypać serem. Ułożyć na blaszce i piec przez 35-40 minut.

Porcja dla:

8 osób