Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
40 min.
40 min.
Całkowity czas:
55 min.
55 min.
Te pyszne papryki są napełnione mielonym mięsem i ryżem, posypane serem żółtym i zapieczone w piekarniku.
Składniki:
- 8 średnich papryk
- 200 g ryżu
- 200 g mielonej wołowiny
- 200 g mielonej wieprzowiny
- 2 łyżki masła
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni C.
2Papryki przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć gniazda nasienne i odkroić ogonek.
3Ryż gotować przez 10 minut. Odcedzić.
4Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć cebulę z marchewką.
5W misce wymieszać obydwa rodzaje mięsa z ryżem, cebulą i marchewką. Doprawić solą i pieprzem.
6Mieszaniną napełniać połówki papryk i posypać serem. Ułożyć na blaszce i piec przez 35-40 minut.
Porcja dla:
8 osób