Czas przygotowania:
02 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
22 min.

Jak tylko przygotowuję mojej rodzinie wyjątkowe śniadanie na niedzielny poranek, mój wybór zawsze pada na tę kremową jajecznicę z kozim serem. Jajka smaży się na bardzo małym ogniu, najlepiej w żeliwnej patelni.

Składniki:

  • 60 g masła
  • 8 jajek
  • 60-80 g miękkiego sera koziego
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku

Przygotowanie:

1W żeliwnej patelni, na małym ogniu roztopić masło. W miseczce roztrzepać jajka i wlać na patelnię. Smażyć powoli, mieszając, aż będą miały kremową konsystencję – zajmuje to około 15 minut.

2Na chwilę przed końcem czasu smażenia wmieszać ser kozi i mieszać jeszcze przez 2-3 minuty. Doprawić solą i pieprzem i podawać.

Porcja dla:

3 osób