Czas przygotowania:
01 min.
Czas gotowania:
09 min.
Całkowity czas:
10 min.

Zastanawiasz się jak gotować jajko? Według tego przepisu wyjdzie takie jak lubisz – na miękko, na twardo lub średnio ścięte! Zobaczcie nasz film video z tym przepisem!

Składniki:

  • 1-6 jajek lub więcej

Przygotowanie:

1Jajka umieścić w rondelku tak, aby mogły swobodnie się przemieszczać, a następnie zalać je zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia.

2Jajka na miękko Kiedy woda zacznie się gotować, zacząć odmierzać czas – gotować przez 3 minuty. Wyjąć i podawać.

3Jajka na półmiękko Kiedy woda zacznie się gotować, zacząć odmierzać czas – gotować przez 6 minut. Wyjąć i podawać.

4Jajka na twardo Kiedy woda zacznie się gotować, zacząć odmierzać czas – gotować przez 9 minut. Wyjąć i podawać. Jajka można przechowywać w lodówce do tygodnia.

Porcja dla:

1 osoby