Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
330 min.
330 min.
Całkowity czas:
340 min.
340 min.
Świetna przystawka na przyjęcie. Każdy ją polubi! Słodka i kwaśna, ale nie za bardzo! Łatwa do przygotowania.
Składniki:
- 6 łyżek masła
- 2 duże cebule, pokrojone w piórka
- 220 g brązowego cukru
- 400 g ketchupu
- 3 łyżki octu jabłkowego
Przygotowanie:
1Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu. Podsmażyć cebulę aż będzie miękka. Dodać brązowy cukier, ketchup, ocet, musztardę, sos Worcestershire i sos chili. Dusić przez 20 minut, mieszając od czasu.
2Włożyć kiełbasę do wolnowaru wraz z sosem i cebulą. Gotować w niskiej temperaturze przez 4 do 5 godzin. Im dłużej będzie się dusić tym lepiej!
Porcja dla:
8 osób