Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
330 min.
Całkowity czas:
340 min.

Świetna przystawka na przyjęcie. Każdy ją polubi! Słodka i kwaśna, ale nie za bardzo! Łatwa do przygotowania.

Składniki:

  • 6 łyżek masła
  • 2 duże cebule, pokrojone w piórka
  • 220 g brązowego cukru
  • 400 g ketchupu
  • 3 łyżki octu jabłkowego

Przygotowanie:

1Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu. Podsmażyć cebulę aż będzie miękka. Dodać brązowy cukier, ketchup, ocet, musztardę, sos Worcestershire i sos chili. Dusić przez 20 minut, mieszając od czasu.

2Włożyć kiełbasę do wolnowaru wraz z sosem i cebulą. Gotować w niskiej temperaturze przez 4 do 5 godzin. Im dłużej będzie się dusić tym lepiej!

Porcja dla:

8 osób