Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
55 min.

Prosty sposób na przyrządzanie małej kaczki, a jak smakuje! Piersi kaczki z grilla są lepsze od steków! Z resztek ptaka możesz zrobić pyszny gulasz lub bulion.

Składniki:

  • 60 ml (1/4 szkl.) sosu Worcestershire
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki sosu pikantnego
  • 2 łyżki wyciśniętego czosnku
  • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 8 połówek piersi kaczki, bez skóry i kości

Przygotowanie:

1Wymieszać w dużej misce sos Worcestershire, oliwę, sos pikantny, czosnek i pieprz. Dodać piersi kaczki i dobrze wymieszać. Przykryć i zostawić w lodówce do marynowania na 30 min lub na noc.

2Nagrzać grill do średniej temperatury.

3Grillować według upodobania, około 5 minut z każdej strony, aby uzyskać w pełni usmażone (zależy od wielkości piersi i temperatury grilla).

Porcja dla:

4 osób